Majdnem minden az RPAS, UAV, UAS technológiákról és kereskedelmi célú alkalmazásaikról.

DRÓNOK

DRÓNOK

ISTEN HOZTA WASHINGTONBAN...

...de a dronját, hagyja otthon!

2015. június 15. - Szentpéteri László

Itt a nyár, csúcsra jár a turizmus szerte az északi féltekén. Nincs ez másképp Washington D.C.-ben sem, - ahol nyaranta több százezer turista jelenik meg. Közöttük szinte nincs olyan, aki meg ne akarná nézni a Fehér házat és a Kapitóliumot. 

Nos, az amerikai Szövetségi Légügyi Hivatal (FAA) komoly összeggel, és összetett kampánnyal próbálja a beutazó amerikai és külföldi turistákat figyelmeztetni arra a tényre, hogy

  • a főváros teljes területe, sőt
  • a főváros 15 mérföldes (24 kilométeres) körzetén belül lévő valamennyi település, és
  • a Ronald Reagen Nemzetközi Repülőtér körzete

ú.n. "NO DRONE ZONE"!  

faa_ndz_web.jpg

Szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy a felsorolt helyeken semmiféle pilóta nélküli szerkezetet nem lehet reptetni! A dolog azért vált szükségesség, mert május közepén, egyetlen nap alatt két mini dron (vagy csak repülőmodell?) repkedett és esett le a Fehér Ház területén!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://uav-rpas.blog.hu/api/trackback/id/tr677547548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása