Majdnem minden az RPAS, UAV, UAS technológiákról és kereskedelmi célú alkalmazásaikról.

DRÓNOK

DRÓNOK

RADIOKATÍV ANYAGOT HORDOZÓ DRÓN A JAPÁN MINISZTERELNÖK REZIDENCIÁJÁN!

2015. április 23. - Szentpéteri László

"Abe Sinzo épp Indonéziában tárgyalt. A lezuhant 50 centis drónt nem vették észre egyből. Japánban – ahol 250 méteres magasságig engedély nélkül is lehet drónt reptetni – egyre inkább tartanak egy esetleges drónnal végrehajtott terrortámadástól"  -- jelentette pár perce a 444.HU

A CNN által közölt videón (link bejegyzésünk végén) annyi látszik, hogy Abe Sinzo rezidenciájának tetején nagy a nyűzsgézs, és valamit eltakarnak egy nagyméretű kék (talán műanyag) lepedővel. A hírolvasó állítása szerint a drónon egy "kisebb műanyag palackot találtak, melyről később megállapították, hogy némi céziumot tartalmazott".

https://edition.cnn.com/2015/04/22/asia/japan-prime-minister-rooftop-drone/

A bejegyzés trackback címe:

https://uav-rpas.blog.hu/api/trackback/id/tr327392582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szentpéteri László 2015.04.25. 19:22:43

Feladta magát a “sugárfertőzött” drónt reptető japán férfi

A múlt héten egész Japán felbolydult, amikor egy férfi pilóta nélküli gépet irányított a kormányfő hivatalához. Ez önmagában még lett volna akkora szenzáció, ám a drón nem akármilyen “rakománnyal” volt feltöltve: a fukusimai atomerőműből származó enyhén radioaktív anyaggal.

TOVÁBBI RÉSZLETEK ITT:
www.globoport.hu/115204/feladta-magat-a-sugarfertozott-dront-repteto-japan-ferfi/
süti beállítások módosítása