Majdnem minden az RPAS, UAV, UAS technológiákról és kereskedelmi célú alkalmazásaikról.

DRÓNOK

DRÓNOK

DRÓN KAMERÁK: AKÁR 1 MILLIÁRD DOLLÁROS POLGÁRI PIAC ÉS TOVÁBBI GYORS NÖVEKEDÉS

A drónokra szánt kamerák egyre kisebbek, olcsóbbak és robusztusabbak lesznek. Ez tovább tágíthatja alkalmazásuk körét.

2015. március 29. - Szentpéteri László

A kínai DJI UAV gyártó a közelmúltban szorosabbra fűzte kapcsolatát a Micro Four Thirds System-mel, mely népszerű és közismert kamerákhoz (Olympus, Panasonic, Sigma) gyárt különféle lencséket. Ennek köszönhetően a DJI UAV-i a közeljövőben a jelenleginél jóval nagyobb kamera és lencse választékkal kerülhetnek piacra. Jó hír ez sokaknak, hisz a DJI „kommersz drónjai” (Phantom, Phantom 2, Phantom 2 Vision+, - lásd a fotót) sokak számára adtak meghatározó videózási élményt.

phantomok.png

A lencsegyártó japán Tamron is a piac bővülésére számít. Ezt jelzi, hogy folytatja LWIR 3X típusú zoom-lencséjének további fejlesztését. A VGA detektorokhoz szánt lencse, kategóriája legkönnyebb eszköze, egyben világelső is, - hisz az első távoli infravörösben használható „drón-lencse”.

Talán ezek a mozgások is jelzik, hogy igaz lehet az IDTechEx piaci előrejelzése, mely szerint a polgári célú UAV-fedélzeti kamerák piaca 2025-re több milliárd dolláros piac lehet. Ez pedig azt jelenti, hogy a kamerák és lencsék forgalma már 1-2 éven belül átlépi az egy milliárd dolláros értéket!

 

AJÁNLOTT LINKEK:

DJI: www.dji.com

Micro Four Thirds: www.four-thirds.org

IDTechEx: www.idtechex.com

 

A bejegyzés trackback címe:

https://uav-rpas.blog.hu/api/trackback/id/tr287315244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása