Majdnem minden az RPAS, UAV, UAS technológiákról és kereskedelmi célú alkalmazásaikról.

DRÓNOK

DRÓNOK

EGY 7-9 KG-OS "VIKING"...

A Spy Owl 200 UAS a svéd UAS Europe AB terméke. Elsősorban felderítési és mezőgazdasági célokra ajánlják ezt a robusztus, felső-szárnyas, toló-légcsavaros eszközt.

2016. március 27. - Szentpéteri László

A linköpingi cég UAV-jának fesztávolsága 200, hossza pedig 153 centiméter. Maximális repülési sebessége 40 m/sec (144 km/h), míg utazósebessége 16-22 m/sec (58-79 km/h). A gép indítható akár kézből, akár katapultról. Előbbi esetben a maximális felszálló súly 6,5 kg, míg az utóbbi esetben akár 8,5 kg is lehet. Szabványosan egy darab, 11000mAh-s LiPo akkuval szállítják, - ezzel mintegy háromnegyed órát maradhat a levegőben. Az opcionálisan beépíthető második LiPo akkuval a repülési idő duplájára növelhető. (Természetesen mindkét értek becsült, egyetlen felszállással, majd gazdaságos utazósebességgel végzett repüléssel lett kalkulálva.)

 1_spyowl200sv.jpg

A Spy Owl 200 maximális hasznos terhe 3,5 kg lehet, a tipikus repülési magasság pedig 50 és 1500 méter között változhat. A gép csúcsmagassága 3000 méter. A leggyakrabban alkalmazott berendezés a TetraCam ADC Lite, ezzel 60 m-es terep feletti repülési magasságal és 50 perces repülési idővel számolva 1000 ha-t (10 km2-t) lehet felmérni. A gép erős, kompozit szerkezete biztosítja a komolyabb sérülések nélküli hasra szállást, - melynek automatikusságát egy lézeres pointer segíti.

A beépített EasyPilot 3.0 egy NATO STANAG 4586 szabványnak megfelelő miniatűr robotpilóta, mely automatikus fel-, és leszállási algoritmusokat is tartalmaz. Természetesen rendelkezik automatikus hazarepülési és vészhelyzeti üzemmódokkal, valamint hibás szenzor felismerési képességgel. Opcionálisan rendelhető hozzá a nagytávolságú repülésekhez szükséges adatmodemet támogató upgrade. Ebben az esetben a fedélzeti modemet közvetlenül lehet a parányi robotpilóta áramkörhöz csatlakoztatni.  A robotpilóta tömege 28 gramm, míg a modemé 17 gramm. A robotpilóta által használt szenzorok a különféle gyorsulás, magasság (0-15000 m) és légsebességmérő (0-500 m/sec), a giro-magnetométer és az 5Hz-es GPS vevő. A modem igény szerint a 869, vagy a 900 MHz-es, illetve a 2,4GHz-es sávokban működhet.

 3_spy_owl_200.jpg

Miután a robotpilóta külön is megrendelhető, fontos lehet tudni, hogy - igény szerint - adnak hozzá fejlesztői kitet, táplálása 7,5 és 28 VDC között lehetséges és -20C és +85C között működőképes. A csatlakozók száma igen nagy: 4 x analóg, és 8 digitális I/O, egy-egy I2C, SPI és CAN busz mellett, még akár három soros port (a rakomány számára) és 1 további soros port a belső, vagy külső modemhez áll rendelkezésre.

A bejegyzés trackback címe:

https://uav-rpas.blog.hu/api/trackback/id/tr268530234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása