Majdnem minden az RPAS, UAV, UAS technológiákról és kereskedelmi célú alkalmazásaikról.

DRÓNOK

DRÓNOK

HURRIKÁN VADÁSZ DRÓNOK?

2015. április 15. - Szentpéteri László

A hurrikánokba jelenleg nagy-teljesítményű turbó légcsavaros repülőgépeket (pl. C-130 "Hercules", P-3 "Orion") küld be a NOAA, igazi, élő személyzetekkel. Ennek nyilván komoly kockázata van. Épp ezért kezdett a NOAA (National Oceanic and Atmospheric Agency = Nemzeti Oceanolólógia és Légköri Ügynökség) , a NASA, és a Northrop Grumman, egy három évig tartó  fejlesztési programba. A program költségvetése mintegy 30 millió dollár, és célja, hogy a Northrop Grumman Global Hawk drónját tegyék alkalmassá hurrikán-vadász feladatokra. Ehhez a NASA tulajdonát képező drónt használják, a NOAA pedig mint felhasználó részese a programnak.

nasa_dryden_global_hawk.jpg

A 35 méter fesztávolságú Global Hawk mintegy 30 órát képes egyhuzamban repülni, miközben, akár 17,700 km-t is megtehet! A kipróbált, robusztus, és nagy repülési magasság elérésére képes szerkezet, remek alap lehet a fejlesztésekhez. Ha a program sikerrel jár, nem csak ember életeket nem kéne a jövőben kockáztatni, de (a drónra szerelt) szenzorok a jelenleginél jóval tovább végezhetnének in-situ méréseket.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://uav-rpas.blog.hu/api/trackback/id/tr27371514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása