Majdnem minden az RPAS, UAV, UAS technológiákról és kereskedelmi célú alkalmazásaikról.

DRÓNOK

DRÓNOK

KIS HÍJÁN DRÓNNAL ÜTKÖZÖTT EGY LUFTHANSA GÉP VARSÓBAN

Közel került hétfő délután egy drón egy utasszállítóhoz Varsó repülőterén, - írja az AIRPORTAL

2015. július 22. - Szentpéteri László

A lengyel rádió a légi balesetekkel foglalkozó The Aviation Herald hírportál tájékoztatására hivatkozva jelentette: a Lufthansa Münchenből Varsóba tartó 195 Embraer gépének pilótái leszállás közben észrevették, hogy tőlük mintegy 100 méterre egy kisméretű drón repül.

Az esetről azonnal tájékoztatták a lengyel légiforgalmi irányítókat.

A német pilóták „igazán veszélyesnek” minősítették az incidenst, megjegyezve, hogy Varsónak „jobban kellene gondoskodnia légterének biztonságáról”.

Mikolaj Karpinski, a Lengyel Légiközlekedési Ügynökség (PAZP) szóvivője a TVN24 lengyel hírtelevíziónak nyilatkozva azt állította, hogy a lengyel légiforgalmi irányítók „minden tőlük telhetőt megtettek, és másfelé irányították a gépet”.

Elmondta, hogy a PAZP az ügy miatt a rendőrséghez fordult, amely már keresi a drón ismeretlen tulajdonosát, akit büntetőeljárás esetén a légi közlekedésben okozott veszély miatt 8 évig terjedő szabadságvesztés fenyeget.

A bejegyzés trackback címe:

https://uav-rpas.blog.hu/api/trackback/id/tr857647548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása