Majdnem minden az RPAS, UAV, UAS technológiákról és kereskedelmi célú alkalmazásaikról.

DRÓNOK

DRÓNOK

SZÉLSŐ-PONTOSSÁGÚ GNSS+INS EGY 6 x 6 CM-ES ÁRAMKÖRI LAPON

A Trimble BD 935-INS három frekvenciás, négy konstellációs GNSS vevőt, és szabatos MEMS inerciális szenzort tartalmaz

2015. augusztus 11. - Szentpéteri László

A mindössze 60 x 67 mm-es egység - mely opcionálisan akár IP67-es tokozással is rendelhető -, 336 GNSS vevőcsatornával rendelkezik. A csatornák - a gyártó adatai szerint -, képesek az amerikai NAVSTAR GPS, az orosz GLONASSz, a kínai BeiDou és az európai Galileo rendszerek különböző frekvenciáit és kódjait egyaránt használni, - az alábbi lista szerint:

  • GPS:             L1 C/A, L2C, L2E, L5
  • GLONASSz: L1 C/A, L2 C/A, L3 CDMA
  • BeiDou:        B1, B2,
  • Galileo:         E1, E5A, E5B, E5AltBoc
  • QZSS:           L1 C/A, L1 SAIF, L2C, L5
  • EGNOS:        L1 C/A, L5

bd935-ins_0.png

A BD 935-INS akár másodpercenként 100-szor is képes a 3D pozíciós és orientációs adatokat kiküldeni, ráadásul - kihasználva a több vételi frekvenciát -, akár néhány cm pontos RTK (valós idejű kinematikus) helymeghatározást is biztosítani. Akár abszolut (korrekció nélküli), akár SBAS műholdas (pl. EGNOS), akár földi differenciális, vagy RTK korrekciókat használunk, - a rendszer késése nem több mint 20 msec. Az inerciális rész akár 350 fok/másodperces elfordulás mellett is mér.

Az eszköz SBAS (pl. EGNOS) korrekciókkal stabil méter alatti pozíció, valamint 0,1 fokos bólintás és orsózás mérési és fél fokos iránymérési pontosságot biztosít. (RTK-korrekciók esetén a pozíció meghatározás pontossága az 1 cm-es szintre javítható.)

A 60 grammos áramkör természetesen ipari kivitelű, azaz -40C és +75C közötti hőmérsékleteken, 6 G(RSM) vibráció mellett is működik, - sőt túléli a 75 G-s "ütést" is. 

A bejegyzés trackback címe:

https://uav-rpas.blog.hu/api/trackback/id/tr637698934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása