Majdnem minden az RPAS, UAV, UAS technológiákról és kereskedelmi célú alkalmazásaikról.

DRÓNOK

DRÓNOK

FAA: 7 MILLIÓ DRÓNT ADHATNAK EL 2020-BAN!

2016. március 30. - Szentpéteri László

A Szövetségi Légügyi Hatóság (FAA) számításai szerint hétmillió drónt adhatnak el az Egyesült Államokban, de ami ennél is aggasztóbb, hogy jelentősen megnőtt a repülőterek közelében észlelt vezető nélküli repülő eszközös száma.

Az FAA korábban még arra számított, hogy 25 ezer lesz az éves eladási szám 2020-ban, de már 2016-ra is 1,9 millió szabadidős jellegű drón megvásárlását prognosztizálja. A március végén kiadott elemzés szerint 2020-ra ez a szám 7 millióra kúszik fel úgy, hogy 4,3 millió eszközt szabadidős tevékenység céljából vehetnek meg, a többi pedig kereskedelmi célú vétel lehet.

Ugyanebben az elemzésében az FAA jelezte, hogy az elmúlt időszakban jelentősen megnövekedett a repülőterek közelében észlelt drónok száma. Tavaly augusztus és idén január között a pilóták, vagy légiforgalmi irányítók összesen 583 esetet jelentettek. Legutóbb a JetBlue Airbus A320-asához került közel egy drón megközelítés közben New Yorkban, de január végén egy 500 lábas magasságon lévő drón egy épp leszálló American Airlines 737-es útját keresztezte.

A légügyi hatóság tavaly év végén kötelezővé tették a vezető nélküli repülő eszközök regisztrációját, legfrissebb adataik szerint eddig 406 ezren regisztráltak.

FORRÁS: AIRPORTAL.HU

A bejegyzés trackback címe:

https://uav-rpas.blog.hu/api/trackback/id/tr788547422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása