Majdnem minden az RPAS, UAV, UAS technológiákról és kereskedelmi célú alkalmazásaikról.

DRÓNOK

DRÓNOK

AZ FAA ÉS TŰZOLTÓK BEKEMÉNYÍTENEK

Az FAA (Federal Aviation Administration – (Amerikai) Szövetségi Légügyi Szervezet) egyszer, s mindenkorra világos üzenetet szeretne küldeni, miszerint drónokat üzemeltetni repülőgépek és helikopterek közelében veszélyes és illegális.

2015. augusztus 18. - Szentpéteri László

Az elmúlt egy év során ugyanis megnövekedtek a pilóták bejelentései az őket veszélyesen megközelítő drónokról. Míg 2014-ben 238 ilyen bejelentésre került sor az Egyesült Államokban, addig ez a szám már 2015 első hét hónapjában elérte a 650-et!

A legkülönfélébb légi járművek – köztük a legnagyobb kereskedelmi repülőgépek – pilótái jelentettek 16 személyzet nélküli eszközt 2014 júniusában, és ennek több mint dupláját harminchatot a következő hónapban. Ehhez képest, idén júniusban már 138 pilóta jelentett olyan esetet, hogy drón jelent meg a közelükben, - akár 3000 méteres (!) tengerszint feletti magasságon. Arra is volt példa, hogy az USA nyugati részén bevetésen lévő légi-tűzoltók a földre kényszerültek, mert repülésüket nem látták biztonságosnak a közvetlen közelükben ténykedő (valószínűleg filmező) egy, vagy akár több (!) drón miatt.

if-you-fly-we-cant.jpg

A fenti esetek miatt az FAA folytatja „Know Before You Fly” kampányát, - melynek célja a drón-pilóták oktatása a szabályszerű és veszélyes repülések miben létéről. Ezzel egyidejűleg a Szervezet támogatja az Ügynökségek Közötti Tűzoltó Központok által elindított „If You Fly, We Can’t” kampányt. Ennek célja, hogy drónok ne zavarják a légi tűzoltók életeket és anyagiakat mentő tevékenységét. Ezen túl, az FAA fokozza együttműködését a rendészeti hatóságokkal, hogy minél több illegális repülést derítsenek fel, és – valószínűleg példák statuálásának okán is – gyors és súlyos büntetéseket szabjanak ki. Tudni kell, hogy az engedély nélküli, illetve az engedélyekben foglaltaktól eltérő drón repülések végrehajtóira az Egyesült Államokban komoly pénzbüntetés, sőt – szélső esetben – akár börtönbüntetés is vár...

A bejegyzés trackback címe:

https://uav-rpas.blog.hu/api/trackback/id/tr807716278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása